نشانه دوستی خدا، دوست داشتن یاد خداستو نشانه دشمنی با خدا، دشمنی با یاد کردن خداست . [.رسول خدا صلی الله علیه و آله]

استفاده از گیاهان برای مبارزه با آفات

ریحان: در برابر مگس ها و پشه

مرزه: شته

گل گاوزبان: برابر پروانه کلم

جعفری فرنگی: در برابر مورچه ها، کرم ها و شته ها

سیر: در مقابل کرم ها و حلزون

اسطوخودوس: در برابر مورچه و شته

ترب کوهی: در برابر سیب زمینی سوسک کلرادو

نعنائ: مورچه ها و پروانه های کلم

گل های جعفری: در برابر پروانه کلم

سیج: هویج در برابر مگس، پروانه کلم، شته ها، کرم ها و حلزون

پیاز: کپک

آویشن: در برابر پروانه کلم، شته ها، کرم ها و حلزون

افسنطین: در برابر مورچه ها

زوفا: شته ها، کرم ها و حلزون


 
نویسنده:  |  شنبه 91 دی 9  ساعت 12:48 صبح 

نماتد چغندر قند ابتدا در آلمان در سال 1859 توسط Hermans Schact در مزارع چغندر کاری کشف شد و بعداً در سال 1871 اشمیدت Schmidt این انگل را تحت نام Heterodera schachtii نامـگذاری کرد. این نماتد علاوه بر چغندر قند به سبزیهای مختلف مثل چغندر لبویی ، کلم بروکلی ، کلم ، گل کلم ، شاهی ، ترب ، مارچوبه،تربچه، اسفناج، گوجه فرنگی ، و شلغم حمله می‌کند در حال حاضر در اروپای شمالی ،انگلستان ، امریکا ، کانادا و ژاپن گزارش شده است . این نماتد اولین بار در ایران در سال 1348 توسط شفر و اسماعیل پور از مزارع چغندر قند تربت حیدریه استان خراسان جمع آوری گردیده است . علاوه بر استان خراسان ،این نماتد در آذربایجان ، اصفهان کرمانشاه ، و فارس شیوع دارد . در ایران انواع کلم ، ترب ، تربچه ، شلغم ، و شاهی و اسفناج نیز از میزبانهای آن تعیین و شاخته شده است .

بر اساس مطالعات کلاکلی و فریور میهن (1358) نماتد Heterodera schachtii شکل جنسی ماده و نر می باشد ماده های جوان و کامل به طور طبیعی لیموئی شکل و در ابتدای امر رنگ آنها سفید شیری است که به آسانی و با چشم غیر مسلح بر روی ریشه گیاه میزبان دیده می شود و معمولاً بین 0.6 تا 0.8 میلیمتر طول و 0.4 تا 0.5 میلیمتر عرض آنها می باشد . رنگ سفید ماده های جوان پس از افتادن در خاک بدون گذراندن مرحله زرد رنگشان از سفید تبدیل به قــهوه‌ای می‌گردد. در این مواقع به آنها سیست اطلاق می شود . هر سیست محتوی تعداد 5 تا 300 تخــم ( لارو سن یک داخل تخم می باشد ) و لارو سن دوم می باشد که بسته به شرایط این تعداد متفاوت است نماتد نر بر خلاف ماده کرمی شکل می باشد و طول آنها بین 1.3 تا 1.6 میلیمتر و اسپیر spear آن گره دار و قوی است.

چرخه زندگی نماتد شامل تخم ، لارو نر و ماده که قبل از بلوغ دارای چهار مرحله لاروی بوده و سرانجام سیست ماده می باشد تخم کوتاه ، استوانه ای ، دو طرف گرد و تعداد کمی فقط در سیست ماده می باشند تعدادتخم از 50 تا 600 عدد تغییر می‌کند آنها در داخل سیست مادر تفریخ می شوند و یا اینکه در داخل ماده ژلاتینی چسبیده به بدن مادر که از بدن مادر به خارج هدایت شده است تفریخ می گردند.

نماتدها در خاک آلوده گسترش یافته و همچنین نشاهای آلوده ، وسایل کشاورزی و ماشین آلات براحتی بیماری را انتقال می دهند.Globodera در یک طیف درجه حرارت نسبتاً محدود تکثیر می‌کند . تفریخ تخمها و نفوذ لارو بداخل میزبان در پایین تر از 14 درجه ساتیگراد بندرت اتفاق بیافتد . تفریخ و نفوذ در دمای 16 درجه شروع شده و دمای بهینه آن 25 درجه سانتیگراد می باشد و تقریباً در بالاتر از 29.5 درجه هیچ تفریخ یا نفوذ صورت نمی‌گیرد. رطوبت زیاد و دمای بالا سیست ها را به آسانی از بین می برد . بیشتر آنها در آب 54 درجه سانتیگراد به مدت 5 دقیقه از بین می روند.

علائم و نشانه‌های خسارت

علائم اندام هوایی گیاه ارتباط به سن ، فصل و دما دارد . اولین علائم بیماری در روی چغندر قند در اوایل فصل تابستان و در هنگام تابش آفتاب به صورت پژمردگی برگهای بوته چغندر بروز می کند و در هنگام شب ودر هوای خنک برگها مجدداً حالت عادی و شادابی خود را باز می یابند .شکل عمومی بوته عقب افتاده و زرد و کم رشد است

 

بعد از حمله Globodera roostochiensis ریشه اصلی کوچکتر از معمول ولی دارای ریشکهای فرعی زیاد از حد و افشان می‌باشند. تقریباً در همه موارد بعد از نفوذ نماتد قارچها حمله کرده و سبب سیاهی بافت ریشه می‌شود. اگر تعداد زیادی لارو به ریشه حمله کند، سبب از بین رفتن ریشه‌ها می‌گردد. مهمترین علائم حمله نماتد وجود سیست (Cyst)های سفید رنگ به اندازه حدود یک میلیمتر یا ته سنجاق است که با چشم عادی و غیر مسلح قابل رؤیت هستند. اگر چه بافت مورد حمله نماتد قدری ضخیم می‌شود اما هیچ برآمدگی یا غده‌ای در درون بافت گیاه مانند نماتد مولد غده بوجود نمی‌آید.

کنتــــــــــــرل

اگر چه تناوب زراعی کاملاً در حذف Globodera موثر نیست ولی اگر هر 4 سال یک بار محصول حساس کاشته شود سیست ها به ندرت می‌توانند آلودگی ایجاد کنند تناوب طولانی ترنیز بهتر است اگر به مدت 12 سال گیاه حساس در زمین کاشته نشود ، آلودگی تقریباً از بین خواهد رفت تناوب باید همراه با حذف همه علفهای هرز حساس باشد.

روش دیگر مبارزه این است که به محض اینکه دما اجازه دهد باید کاشت انجام شود بعضی از ارقام سیب زمینی و کروسیفر در دمای زیر 15درجه می‌توانند رشد کنند و این گیاهان قبل از اینکه خسارت بزنند بخوبی رشد نموده و محصول تولید می‌نمایند.

PH پایین خاک یعنی حدود 4 و یا PH بالا سبب کندی تفریخ تخم ها می شود اما PH=6 برای تفریخ بسیار مناسب است استفاده از بخار آب در مواردی از قبیل خزانه ، گلخانه و شاسی ها امکان پذیر است. در مزرعه باید از سموم نماتدکش استفاده نمود . کیسه ها ، وسایل کشاورزی و ماشین آلات باید در زیر پوشش با سموم گازی شکل ضد عفونی شوند موقعی که وسایل و ماشین آلات از مزرعه ای مشکوک انتقال داده شده و مورد استفاده قرار گیرند ، باید ضد عفونی شود . متیل بروماید یک گاز بسیار خطرناک بوده باید با احتیاط از آن استفاده گرد. فضایی که باید ضد عفونی شود باید حتماً محاسبه گردد و به نسبت 380 گرم در متر مکعب باید گاز متیل بروماید استفاده شود حداقل به مدت 16 ساعت باید وسایلی که ضد عفونی می‌گردد پوشانده شود. دمای محیط کمتر از 15 درجه سانتیگراد نباشد . در هنگامیکه پوشش برداشته می شود باید از ماسک ضد گاز استفاده نمود . برچسب کپسول گاز باید بخوبی مطالعه گرد.

خاک مزرعه را با نماتد کش های مختلف می‌توان ضد عفونی نمود. یکی از بهترین سموم نماتد کش که تاکنون عرضه شده است عبارتست از (Dichloropropene + Dichloropropane) D-D. خاک مورد ضدعفونی باید رطوبت متوسطی داشته ودمای آن حداقل 15 درجه سانتیگراد باشد . مواد فرار باید در عمق 15 تا 30 سانتیمتر در خاک تزریق شود این ماشینها باید خوب کالیبره شده تامواد سمی با غلظت معینی در خاک تزریق گردد. برای سایر نماتدها باید غلظت دو برابر استفاده شود. گاهی دو نوبت سمپاشی به فاصله 3 تا 4 هفته توصیه می‌گردد. هیچ گیاهی حداقل تا دو هفته بعد از استعمال سم نباید کاشته شود .

اگر امکان داشته باشد، تناوب طولانی بعد از ضد عفونی خاک باید رعایت شود سموم متام سدیم (Metham sodium ) ، دازومت (Dazomet ) می توانند مورد استفاده قرار گیرد. گاهی اوقات D-D درعمق 20سانتیمتری در خاک تزریق می شود و سپس سم متام سدیم در عمق کمتری تزریق می‌گردد تا نماتدها سطح خاک نیز از بین بروند.



 
نویسنده: شایان فغانی |  جمعه 90 آذر 11  ساعت 12:20 عصر 
نخستین فراخوان بیستمین کنگره گیاهپزشکی ایران

محل: دانشگاه شیراز- شیراز
زمان: 4-7 شهریور 1391


برگزار کنندگان: انجمن بیماری شناسی ایران، انجمن حشره شناسی ایران، ، انجمن علوم علف های هرز ایران ، انجمن قارچ شناسی ایران، انجمن کنه شناسی ایران، دانشگاه شیراز

هیئت رئیسه: دکتر ضیاءالدین بنی هاشمی (رئیس)، دکتر علیمراد سرافرازی (دبیر علمی)، دکتر کامبیز مینایی (دبیر اجرایی)، مهندس احمد پروین (خزانه دار)

دبیر خانه دائمی کنگره های گیاهپزشکی ایران:
موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور

صندوق پستی: 331-19615

تلفکس:22427037 (021) و 22174060 (021)


سایت کنگره:
www.20thIPPC.ir

زمان ارسال مقاله: آخرین زمان ارسال مقاله 31/1/1391 پیش بینی شده است. نحوه ارسال مقاله از طریق سایت کنگره و به صورت الکترونیک خواهد بود که جزئیات آن در فراخوان بعدی به زودی اعلام خواهد شد.



 
نویسنده: شایان فغانی |  جمعه 90 آذر 11  ساعت 12:12 عصر 

کتاب موبایلی آفات مهم گندم و مدیریت کنترل آنها در ایران

اولین نسخه کتاب موبایلی آفات مهم گندم و مدیریت کنترل آنها در ایران  با صرف مدت زیادی زمان ساخته شد که به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد. در مجموعه که به توضیح بیش از 50 آفت مهم گندم و جو و مدیریت کنترل آنها می پردازد به صورت جاوا برنامه نویسی شده است و دارای قابلیت های فروان از جمله ارسال متن از طریق پیامک و بلوتوث می باشد . این نرم افزار را می توان بر روی تمامی گوشی ها از جمله نوکیا ، سونی اریکسون، سامسونگ و حتی گوشیهای چینی نصب نمود

 

دانلود فایل با فرمت زیپ

 منبع و پسورد فایل زیپ:

www.insectology.ir




 
نویسنده: شایان فغانی |  سه شنبه 89 آبان 25  ساعت 11:30 صبح 

پنجمین آزمون علمی - تخصصی متقاضیان دریافت پروانه کارشناسی رسمی در سه ماهه چهارم سال 1389 بطور همزمان در سراسر کشور برگزار می شود.
علاقمندان جهت ثبت نام در این آزمون تا تاریخ 10/9/89 فرصت دارند مدارک خود را تکمیل و به سازمان نظام مهندسی استان محل سکونت خود تحویل دهند.

شرایط و مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام:
- تکمیل فرم شماره 1( فرم شماره 1 را باید از محل نظام مهندسی استان خود دریافت نمایید.)
- مدارک مورد نیاز منطبق با آنچه که در فرم شماره 1 ذکر شده تکمیل شود.
- هزینه آزمون به مبلغ سیصد و پنجاه هزار ریال ( 350.000 ریال ) توسط متقاضی پرداخت و اصل فیش بانکی به همراه سایر مدارک تحویل داده شود .
(حساب مهرگستر بانک کشاورزی شماره 477821796 بنام سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور؛در فیش واریزی نام داوطلب بعنوان پرداخت کننده قید شود)

مهلت ثبت نام: تا پایان وقت اداری روز چهارشنبه 10/9/89
زمان دقیق برگزاری آزمون از طریق سایت سازمان به نشانی www.agri-eng.org به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.


منبع:http://www.agri-eng.com



 
نویسنده: شایان فغانی |  شنبه 89 آبان 22  ساعت 9:3 صبح 
<      1   2   3   4   5      >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
کشف عنکبوت بدون چشم (+عکس)
فرارسیدن سالروز اربعین حسینی بر عاشقان ثارالله (ع) تسلیت باد
مروری بر روشهای شناسایی پروکاریوتهای بیماریزای گیاهی با تاکید بر
دانلود افزونه بابیلون تخصصی کشاورزی
- دانلود کتاب بهار خاموش نوشته خانم دکتر راشل کارسون
جزوه درسی قارچ شناسی دکتر یوبرت قوستا
دهمین کنگره بین المللی بیماری شناسی گیاهی مرداد 1392 در بیجینگ
تاکسونومی جدید قارچ ها: اضافه شدن شاخه ای جدید به قارچ های سابق
جلد اندازی زنجره ( همون جیر جیرک خودمون )
فیسالیس
استفاده از گیاهان برای مبارزه با آفات
نماتد سیست چغندر قند Cyst nematode
نخستین فراخوان بیستمین کنگره گیاهپزشکی ایران
کتاب موبایلی آفات مهم گندم و مدیریت کنترل آنها در ایران
برگزاری پنجمین آزمون کارشناسان رسمی سازمان نظام مهندسی کشاورزی
[همه عناوین(105)][عناوین آرشیوشده]